9. nov. 11:00 — 26. nov. 21:00

🍶Keramikkurs - helg

Finn billetter

Keramikkurs - introduksjon til byggeteknikker og verkstedrutiner:


La kreativiteten din komme til uttrykk gjennom arbeid med leire! Bli med på et lærerikt og givende keramikkurs der du får utforske mange av de spennende mulighetene leira har å by på. Gjennom en innføring i ulike bygge- og dekorteknikker får du kjennskap til hvordan du arbeider leira fram til ferdige keramikkprodukter. Du vil også lære grunnleggende teori om de keramiske prosessene, samt arbeidsrutiner og bruk av utstyr på verkstedet.


Undervisningen har en teoretisk og praktisk tilnærming via demonstrasjon av teknikker og individuelt arbeid under veiledning.


Hvem passer kurset for?
Kurset passer for nybegynnere og de med litt erfaring med leire, og kvalifiserer deg til å leie deltidsplass i vårt keramikkverksted.


Kursleder: Marit Wollan
Våre kursledere er yrkesaktive keramikere med lang erfaring i faget.


🗓 Dato og tidspunkt:
Lørdag 9. og søndag 10. november kl. 11.00 - 16.00
Etterfulgt av glasering tirsdag 26. november kl. 18.00 - 21.00.


Pris:
3500 kr (inkluderer materialer, utstyr og brenninger)


Kursinnhold:  • Teoretisk innføring i den keramiske arbeidsprosessen.

  • Praktisk gjennomgang av grunnleggende byggeteknikker for å lage bruksgjenstander som kopper, boller og vaser og og/eller rent skulpturelle former.

  • Utforsking av dekor gjennom bruk av begitning, underglasur og glasur.

  • Introduksjon til rutiner på keramikkverkstedet, inkludert arbeidsprosedyrer, rengjøring, HMS og gjenvinning av leire.


Ferdige gjenstander kan hentes noen uker etter kurset på avtalt tidspunkt.


Mål med kurset:
Ved gjennomført kurs skal du ha fått en innføring i grunnleggende håndbyggeteknikker, kjenne til hovedelementene i arbeidsprosessen fra leire til ferdig produkt, og være i stand til å jobbe selvstendig på keramikkverkstedet vårt.


Deltidsplass på keramikkverkstedet:
Kroloftet er et kreativt arbeidsfellesskap som huser ca. 180 medlemmer som jobber innenfor forskjellige kunst- og håndverksdisipliner. Keramikkverkstedet er arbeidsplass for flere profesjonelle keramikere samtidig som vi har ca. 30 plasser tilgjengelig for deltidsmedlemmer som ønsker å drive med keramikk på hobbybasis. Når du har deltatt på dette kurset er du varmt velkommen til å leie deltidsplass hos oss. I perioder med stor pågang setter vi opp venteliste.


Du får 440 kr i oppstartsrabatt hvis du blir medlem innen 30 dager etter ferdig kurs. Les mer om medlemskap her.


Følg oss gjerne på Instagram: Keramikerne på Kroloftet


Viktig informasjon:
Påmeldingen er bindende. Kursavgiften blir ikke refundert dersom du ikke møter opp. Det gis heller ikke refusjon av kursavgift ved sykdom, karantene eller lignende, men kursplassen kan overføres til en annen person.